Slagwerkgroep

De aanpak

Leden en leerlingen van de slagwerkgroep moeten minimaal 9 jaar zijn. Deze grens is gesteld in verband met de rekenkundige kennis die zij dan hebben opgebouwd. Het is gebleken dat voor kinderen die bijvoorbeeld op de basisschool nog geen ‘breuken’ hebben gehad het heel lastig is om te begrijpen waarom je de ene keer tot 4 moet tellen en de andere keer tot 2 of 3.

Opstap 1 en 2

De eerste cursus heet Opstap 1 en duurt één seizoen. Tijdens deze cursus worden de basishandelingen, basistechnieken en eenvoudig notenschrift aangeleerd. Opstap 2 gaat hier het tweede seizoen op door en stoomt de leerlingen klaar voor het derde jaar, namelijk de cursus Tambour A.
De cursussen Opstap 1 en 2 worden in principe op de maandagavond gehouden, van 18.30 tot 19.15. De cursussen worden verzorgd door MVV.

Tambour A

De Tambour A cursus maakt onderdeel uit van de landelijk erkende HaFaBra-opleiding waarvoor ook een landelijk erkend examen afgelegd moet worden. Dit examen waarborgt dus een bepaald niveau. De Tambour A, B, C en D cursussen kunnen in overleg worden geregeld.

Locatie cursussen

De cursussen worden verzorgd in dorpshuis ‘t centrum venhuizen

Lesmateriaal

Het gebruik van het lesmateriaal (oefenpad, stokken en lesboek) zit bij het lesgeld inbegrepen. De oefenpad en de stokken blijven wel van de vereniging en moeten bij beëindiging van de lessen ingeleverd worden. In eerste instantie krijgen alle leerlingen een houten oefenpad. Deze kan mee naar huis genomen worden om thuis te kunnen oefenen. Voor de duidelijkheid: de trommels mogen niet mee naar huis genomen worden.

Duur en data

Het cursusjaar duurt van oktober tot april. Tijdens de schoolvakanties wordt gewoon lesgegeven. Over de datum van de eerste les wordt u tijdig geïnformeerd. Bij ziekte of afwezigheid van de docent proberen we de verloren les weer in te halen.

Meedoen met de slagwerkgroep

Diploma A is een vereiste om volledig mee te kunnen doen met de slagwerkgroep. Al eerder (na het afronden van de cursus Opstap 2) kan er op eenvoudiger wijze meegedaan worden aan activiteiten van de slagwerkgroep. Na diploma A kunnen leerlingen doorgaan voor B, C en D.
De slagwerkgroep repeteert altijd op maandagavond van 19.30 tot 21.30. De instructeur van de slagwerkgroep is Ron Timmerman.