Vereniging

Leden

De vereniging telt momenteel 28 leden. Ook volgen enkele leerlingen via de vereniging muziekles. De leden en leerlingen komen voornamelijk uit Westfriesland.

Feestcommissie

Gezelligheid is een belangrijk kenmerk van Muziekvereniging Venhuizen.

Sinds jaar en dag kent de vereniging een heuse Feestcommissie die ieder jaar één of meerdere activiteiten organiseert voor de leden. Ook de organisatie van de jaarlijkse barbecue aan het einde van het seizoen valt onder de verantwoordelijkheid van de Feestcommissie.

Niveau

Het is uiteraard belangrijk dat het gezellig is binnen een vereniging, maar er moet natuurlijk ook gepresteerd worden! De fanfare komt uit in de vierde divisie (voorheen de 1e afdeling). Het streven is om aan de bovenkant van deze divisie te blijven drijven. Het is de bedoeling dat dit streven elk jaar weer opnieuw getoetst wordt aan de werkelijkheid. Het ene jaar door deel te nemen aan een concours (waar een vereniging formeel wordt beoordeeld op de geleverde prestatie); het andere jaar door deel te nemen aan een festival (hierbij wordt de prestatie ook gewaardeerd, maar het is informeel).

De slagwerkgroep doet ook regelmatig mee met concoursen en komt op dit moment uit in de tweede divisie.

Daarnaast stimuleert de vereniging het deelnemen aan solistenconcoursen. Hierbij kunnen leden alleen of in kleine groepen deelnemen aan een concours en een soort ‘wedstrijd’ spelen op hun eigen niveau. Deze vorm van musiceren draagt in hoge mate bij aan de muzikale ontwikkeling van leden.

Ook play-ins worden regelmatig door leden van de vereniging bezocht.

Dynamisch

Naast deze concoursen en festivals levert de muziekvereniging aan veel lokale evenementen een muzikale bijdrage. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het inhalen van Sinterklaas, Koningsdag, de 40MM, 3e Pinksterdag, de Hemmeromloop en de Floralia.

Hiernaast geeft de Muziekvereniging rond eind februari, begin maaart ieder jaar haar donateurs/winterconcert. Kortom: een dynamische vereniging!